Mitä on henkilöstövuokraus? Miksi se kannattaa?

Henkilöstövuokraus eli vuokratyö on työntekijän työpanoksen vuokraamista toiselta yritykseltä. Työntekijä on työsuhteessa Biisonin kanssa, mutta työskentelee Biisonin asiakasyrityksessä.  Miksi näin tehdään ja miten osapuolet hyötyvät tästä?

Asiakasyritykselle työvoimaa pienellä vaivalla

Yrityksen kannalta henkilöstövuokrauksen tärkein ominaisuus on vapauttaa yrityksen omia resursseja (aikaa, rahaa ja vastuuta) tuottavaan työhön. Henkilöstövuokrauksen tai Try&Hire:n avulla työntekijä palkkautuu Biisonin palkkalistalle, jolloin Biisonin tehtävänä on huolehtia esimerkiksi työntekijän rekrytoinnista, työnantajavelvoitteista ja työterveydestä työnhakijalle. Näiden osalta asiakasyrityksen ei tarvitse käyttää omaa aikaa tai resursseja työsuhteen ylläpitoon vaan Biisoni hoitaa sen asiakkaan puolesta.

Henkilöstövuokrauksesta on hyötyä yritykselle monessa eri tilanteessa

  • Henkilöstövuokrausta voidaan hyödyntää lukuisissa eri tilanteissa aina määräaikaisesta vakituiseen tarpeeseen. Määräaikaiset projektit, vaihteleva työkuorma ja työntekijöiden vaikea saatavuus ovat varmasti yksi yleisimpiä syitä henkilöstövuokrauksen suosiolle. Tilanteen laannuttua sopimusta voidaan joko jatkaa tai se päättyy sopimuksen mukaisesti. Henkilöstövuokraus soveltuu hyvin myös vakituisen tarpeen täyttämiseen.
  • Biisonin ammattitaitoiset rekrytoijat hoitavat henkilön palkkaukseen liittyvät toimenpiteet:työpaikkailmoituksen laatimisen, alkuvalinnan ja hakemusten käsittelyn, suorakontaktoinnin, suosittelijoiden tarkistamisen sekä työntekijöiden esittelyn – asiakkaan tarvitsee tehdä vain lopullinen valinta uudesta työntekijästä, eikä yrityksen näin tarvitse palkata itselleen asiantuntevaa rekrytoijaa.
  • Asiakasyritys saa Biisonilta joustavaa palvelua työtarpeeseen liittyen. Työnantajariski on ulkoistettu, kun Biisoni ottaa riskin virherekrytoinnista ja tyytymättömässä tilanteessa tilalle valitaan toinen tekijä ja Biisoni siirtää vanhan tekijän muihin tehtäviin.
  • Asiakasyritys maksaa Biisonille sopimuksen mukaisesti. Kulu on tällöin ennakoitavissa ja se voidaan merkitä kulu- tai ostolaskuksi.
  • Paikallinen osaamisemme auttaa alueiden yrityksiä löytämään tehokkaasti työvoimaa omien verkostojemme kautta. Tällöin henkilö on mahdollista palkata tehtävään nopeallakin aikataululla.

Tiesitkö, että henkilöstövuokraus soveltuu monelle eri alalle. Henkilöstövuokrauksen avulla voit hankkia yrityksellesi työntekijöitä esimerkiksi myynnin, markkinoinnin, talouden, tai esimerkiksi IT-alan tehtäviin. Kerromme mielellämme lisää, miten juuri sinun yrityksesi voisi henkilöstövuokrausta hyödyntää! Ota yhteyttä!

Tutustu myös paikallisiin henkilöstövuokrauksen palveluihimme: Helsinki, Tampere, Jyväskylä, Seinäjoki, Vaasa, Ylivieska, Oulu

Vuokratyö ei ole keikkatyötä

Siinä, missä yritys hyötyy henkilöstövuokrauksesta, löytyy vuokratyöstä mielenkiintoisia etuja tietysti myös työntekijälle. Vuokratyö yleisesti sekoitetaan keikkatyöhön ja seuraavaksi avaamme näiden kahden eroja.

  • Työnhakijana haet itsellesi mieleistä tehtävää. Mikäli sinua ei valita haluamaasi tehtävään, ammattitaitoiset rekrytoijat voivat vinkata sinulle muista avoimista tehtävistä. Biisonin kautta sinulle tuleekin useampia mahdollisuuksia mistä valita.
  • Biisonilaisena sinulla on ammattitaitoisen henkilöstömme tuki ja työkavereita reilusti ympäri Suomea. Voit kääntyä puoleemme sinua askarruttavissa asioissa ja teemme parhaamme huolehtiaksemme sinusta. Työntekijätyytyväisyytemme ei ole sattumalta alamme kirkkainta kärkeä.
  • Tehtävä voi olla vakituinen, määräaikainen tai osa-aikainen.
  • Työntekijä on oikeutettu Biisonin tarjoamiin kannustimiin, kuten paikkallaolo- tai kaverirekrytointibonukseen. Lisäksi työntekijä on oikeutettu laajennettuun työterveyteen yli 6 kk kestäneessä työsuhteessa sekä Biisonin tukeen työssä ja työnhaussa.
  • Biisonilla työskennellessäsi sinulle maksetaan vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa, lisäksi lomat ja muut edut kertyvät. Biisonilla lomakorvausta ei siis makseta normaalin palkan mukana ulos, vaan lomat kertyvät vuosilomalain mukaisesti. Voit siis huoletta suunnitella itsellesi palkallisen loma palmujen katveessa kavereidesi kanssa.

Etsitkö itsellesi joustavaa työtä? Katso avoimet paikkamme täältä ja hae mukaan!

Olemme täällä sinua varten