Hyppää sisältöön
Biisoni - kättely

Muutosturva-palvelut

Muutoksia liiketoiminnassa? Biisonin muutosturvapalveluiden avulla tarjoat irtisanomistilanteissa työntekijöille inhimillisen tuen muutosten keskelle. Saat tukea yrityksesi yhteistoimintamenettelyyn muutostilanteissa sekä varmuuden lakisääteisten velvoitteiden toteutumiseen.

Kaksi henkilöä keskustelee. Toinen henkilö kirjoittaa muistiinpanoja ja hymyilee toiselle henkilölle.

Muutosturvakoulutus

Muutosturvakoulutus on osa lakiin perustuvaa turvaa työntekijöille irtisanomistilanteissa. Biisonin muutosturvakoulutus tarjoaa irtisanottaville työntekijöille uratavoitteisiin pohjautuvan valmennuksen sekä inhimillisen tuen muutosten keskelle.

Milloin muutosturvakoulutuksen hankinta on ajankohtaista?

  • Yli 30 henkilöä työllistävien organisaatioiden tulee tarjota tuotannollisista tai taloudellisista syistä irtisanottaville työntekijöilleen työllistymistä edistävää koulutusta eli muutosturvakoulutusta.
  • Muutosturvakoulutukseen ovat oikeutettuja vähintään 5 vuotta työnantajallaan työskennelleet työntekijät. Muiden työntekijöiden osalta koulutuksen hankinta on vapaaehtoista.

Miksi valita Biisonin muutosturvakoulutus?

Inhimillinen ja empaattinen kohtaaminen on ensiarvoisen tärkeää silloin, kun työntekijää kohtaa iso muutos elämässä työsuhteen päättymisen muodossa. Biisonilla teemme päivittäin työtä sen eteen, että sopiva osaaminen löytäisi paikkansa ja asiakkaan työura jatkuisi hänelle mielekkäissä tehtävissä. Rekrytoinnin ammattilaistemme avustuksella työntekijä saa uutta ja laajempaa näkökulmaa omiin mahdollisuuksiinsa, tai kenties vahvistusta jo olemassa oleviin uravaihtoehtoihinsa.

Vaikka muutos on kaikille sama, jokaisella työntekijällä on yksilölliset tarpeet ja tavoitteet työelämässä. Koulutukseen osallistuminen ei ole tae työllistymiselle, mutta edistää työntekijän valmiuksia työmarkkinoilla sekä edesauttaa työntekijän urasuunnittelua muutostilanteessa. Biisonin koulutus antaa konkreettista tukea työntekijän kanssa yhdessä valituissa työllistymiseen tähtäävissä teemoissa.

Työnhakuun ja uravalmennukseen keskittyvien sisältöjen lisäksi koulutukseemme on mahdollisuus sisällyttää myös vuorovaikutukseen sekä tiimityötaitojen kehittämiseen tähtäävää valmennusta. Valmennuskokonaisuutemme rakentuu yksilö- ja ryhmätapaamisista, työntekijän toiveiden ja urasuunnitelman mukaisesti.

Muutosturvakoulutuksemme järjestetään aina yhteistyössä paikallisten rekrytointiasiantuntijoidemme kanssa, joten työntekijä saa käyttöönsä Biisonin työmarkkinatuntemuksen omalla alueellaan sekä Biisonin valtakunnalliset työpaikkamahdollisuudet.

Järjestämme tapaamiset työntekijöiden toiveiden mukaan joko kasvotusten livenä tai etäyhteyksiä hyödyntäen. Tapaamisten lisäksi käytössämme on helppokäyttöinen verkko-oppimisympäristö, jonka käyttöön opastamme tarvittaessa.

Meille on tärkeää, että jokainen valmennettava saa tukea silloin, kun sitä tarvitsee. Koulutuksemme sisältää työntekijälle henkilökohtaisen valmentajan ja rajoittamattoman tuen puhelimitse sekä sähköpostin välityksellä koko koulutusjakson ajan. Jatkuvan tuen avulla olemme työntekijän apuna yllättävissäkin tilanteissa.

Raportoimme työnantajalle kuukausittain koulutuskokonaisuuden etenemisestä työntekijän yksityisyydensuoja huomioiden. Käsittelemme työntekijöiden tietoja asianmukaisesti ja tietoturvallisesti ja ylläpidämme luottamuksellisen ympäristön periaatteita.

Koulutuksen päätyttyä keräämme palautetta koulutukseen osallistujilta ja esittelemme koulutuksen tulokset työnantajalle.

Muutosneuvottelut

Muutosneuvotteluiden avoimella ja reilulla vuorovaikutuksella voi vaikuttaa olennaisesti koko yrityksen ilmapiiriin ja motivaatioon. Hyödyntämällä Biisonin muutosneuvottelupalvelua voit varmistua siitä, että yrityksesi muutosneuvottelut toteutuvat vastuullisesti ja lain edellyttämällä tavalla.

Muutosneuvottelupalvelumme avulla saat tukea yrityksesi sopeuttamistilanteisiin. Palvelumme kattavat mm.

  • henkilöstöasiantuntijan tuki
  • neuvottelustrategian kehittäminen
  • neuvotteludokumenttien laatiminen (mm. neuvotteluesityksen, erilaiset sopimukset sekä selvitykset)
  • ratkaisujen löytäminen mm. neuvotteluihin osallistumalla

Tutustu muihin palveluihimme

Olemme täällä sinua varten

Haku

Biisonin nimissä lähetetty huijausviestejä ulkomaalaisista numeroista.

X