Työ varastotyöntekijänä avasi Oskarille oven logistiikka-alan tehtäviin

Oskari etsi logistiikka-alan töitä vastavalmistuneena pahimman korona-ajan ja lomautusaallon aikana. Työnhaku osoittautui haastavaksi, joten Oskari päätti muuttaa lähestymistään logistiikka-alan töitä kohtaan. Nyt kahden vuoden työssäolon jälkeen Oskaria itseäänkin hämmästyttää, miten paljon on tehnyt ja kokenut eri logistiikka-alan projekteja, joista koulussa osasi vain haaveilla. Kysyimme Oskarilta, miten työ varastotyöntekijänä muuttui logistiikka-alan asiantuntijatehtävään.

Töiden etsintää pahimman korona-ajan aikana

Korona iski Suomeen maaliskuussa 2020. Olin tuolloin viittä vaille valmistumassa ammattikorkeakoulusta logistiikkainsinööriksi. Etsin ahkerasti alan töitä, mutta useassa yrityksessä rekrytointi jouduttiin joko lopettamaan tai sitten haastattelussa oli vastassa kokeneempia hakijoita lomauttamisaallon seurauksena. Valmistumiseni jälkeen päätin hakea muita tehtäviä.

Biisonin kautta varastotyöntekijäksi Suomen Medituotteelle

Löysin työnhaun aikana avoimen paikan varastotyöntekijän roolista. Laitoin hakemuksen sisään Biisonille keskiviikkona ja jo seuraavana maanantaina minulla oli uusi työpaikka. Varastotyöntekijänä työtehtäviini kuuluin mm. tuotteiden keräilyä ja pakkausta sekä kokemuksen karttuessa myös tavaran vastaanottoa ja hyllytystä. Työ Suomen Medituotteella on ollut positiivisesti yllättävää, koska vastuuta on saanut ottaa kokemuksen karttuessa ja siten myös edetä urallaan halutessaan. Olen jo kahden vuoden kokemuksella tehnyt isompia projekteja, kuin kouluaikana osasin kuvitella.

Varastotyöntekijästä logistiikkakoordinaattoriksi

Koulutukseni ansiosta pääsin hyvin nopeasti mukaan erilaisiin kehitysprojekteihin. Sain muun muassa olla vahvasti mukana varastomme uusien tilojen suunnittelussa ja muuton toteutuksessa. Pääsin kesäloman ajaksi tuuraamaan hankintatoimintaa, jonka jälkeen siirryin pois varastotyöntekijän tehtävistä ja aloitin logistiikkakoordinaattorin tehtävissä. Tällä hetkellä päiväni koostuu hankintatehtävistä, kuljetustenseurannasta, sekä erilaisista kehitysprojekteista. Hoidan mm. projektia, jossa nykyinen paperinenkeräily korvataan täysin digitaalisella järjestelmällä, joka on kehitetty yhdessä ERP-järjestelmätuottajamme kanssa alusta loppuun. Oskari_Hellman1 kopio.jpg

Vuokratyön voimalla töitä logistiikka-alan parista

Varastotyöntekijänä työskentely on opettanut konkreettisia taitoja ja auttanut ymmärtämään varaston toimintaa ruohonjuuritasolla. Pystyn tehokkaammin kehittämään varaston toimintaa, koska minulla on konkreettista kokemusta sen sydäntoiminnoista. Varastotyöntekijänä toimin Suomen Medituotteella vuokratyösuhteessa Biisonin kautta. Biisoni on hienosti hoitanut palkanmaksuun, ongelmatilanteisiin ja yhteydenpitoon liittyvät asiat. Vuokratyöntekijänä olin yhtä lailla osa Medituotteen työntekijöitä kuin kaikki muutkin. Sain hyvän mahdollisuuden näyttää osaamiseni ja edetä urallani nopeammin, kuin olisin kuvitellut. Paikalleni en kuitenkaan aio jämähtää, sillä tulevaisuudessa on varmasti paljon mielenkiintoisia projekteja, sekä annettavaa logistiikka-alalle.

Haluaisitko työskennellä varastotyöntekijänä samankaltaisissa tehtävissä? Katso avoimet työpaikkamme ja hae mukaan!

Olemme täällä sinua varten