Töissä Biisonin rekrytoinnissa

Biisonilla työskentelee noin 20 rekrytointikonsulttia erilaisten toimeksiantojen parissa eri puolilla Suomea. Rekrytointikonsultti on henkilöstöalan ammattilainen, jonka tehtävä Biisonilla on toimia ulkoistettuna apuna erilaisille yrityksille, tarjoten osaamistaan henkilöstöpalveluihimme liittyen. Työtehtäviin kuuluu mm. kandidaattien kontaktointia ja hakijoiden haastattelua, erilaisia asiakas- ja esittelytilaisuuksia, henkilöstöalaan liittyviä käytänteitä sekä tietysti työsopimusten laatimista.

Rekrytointikonsulttina olen tärkeässä roolissa asiakasyritystemme kasvun takaamisessa. Työssäni parasta ovat ne päivät, kun hakuprosessi on saatu maaliin ja saan iloita valintapäätöksestä sekä hakijan että asiakasyrityksen kanssa. Vaikka rekrytointipäätöksissä korostuukin järkiperusteet, näytöt ja potentiaali, elän aina myös tunteella mukana muiden onnistumisissa ja toisaalta myös epäonnistumisissa. Hylkypäätöksen edessä tehtäväni on olla empaattinen ja tukea sekä auttaa hakijaa eteenpäin. Koska teemme työtä monen toimeksiannon kanssa, voin oikeassa tilanteessa jopa mahdollistaa hakijan työllistymisen toiseen tehtävään.”

Laura Bergman, Biisonin HR-päällikkö

Ilmailualalta henkilöstömaailmaan

Rekrytointikonsultin tehtävässä onnistuminen vaatii ensisijaisesti palveluhenkistä otetta positiivisella, ratkovalla ja reippaalla asenteella. Työt tehdään usein itsenäisesti, joten rekrytointikonsultin on osattava hallita lankoja myös vaativissa tilanteissa. Vastapainoisesti työ tuo paljon vapautta rakentaa omat työpäivät juuri omanlaisekseen.

”Tulen itse ilmailualalta. Ennen Biisonille tuloa toimin lentoemäntänä yli vuosikymmenen, joka on tietyllä tavalla hyvin samanlaista työtä: asiakkaiden ongelmien ratkaisua ja yhdessä onnistumista. Mielestäni on ihailtavaa, miten jokaisella rekrytointikonsultillamme on omanlaisensa tausta, koulutus ja osaaminen. Joku on kiinteistöalan ammattilainen, toinen kouluttautunut kaupan alalle ja yksikin on parturi-kampaaja. Täydennämme toinen toistamme ja opimme toisiltamme joka päivä. Tämä myös osoittaa, että henkilöstöalalle ei ole ”yhtä ainoaa” oikeaa polkua, vaan loppupeleissä sopivuudessa on kyse vain asenteesta ja halusta onnistua.”

Hannamari Ukkonen, Biisonin rekrytointikonsultti

Henkilöstöassistentista rekrytoinnin ammattilaiseksi

Teemme töitä kasvavalla alalla, jossa osaavista tekijöistä on tietyllä tavalla pulaa. Biisonilla haluamme, että valituille henkilöille luodaan pohja tehtävässä onnistumiselle, epäonnistumisen sijaan. Rekrytointikonsultti tekee töitä itsenäisesti, mutta tukea saa aina työkaverilta tarpeen tullen. Työtä ei myöskään tarvitse tehdä pelkästään yksin, sillä työparina usein toimii henkilöstöassistentti. Henkilöstöassistentin rooli on hyvä ponnistuslauta alasta kiinnostuneille.

Aloitin Biisonilla vuonna 2021 henkilöstöassistenttina. Minulla ei ollut ennestään kokemusta rekrytoinnista, mutta olin kovin innostunut oppimaan. Henkilöstöassistenttina pääsin avustamaan rekrytointikonsultteja mm. luonnostelemalla työpaikkailmoituksia ja tekemällä alustavia puhelinhaastatteluja. Avustavat tehtävät antoivat arvokasta kokemusta, jolloin kokemuksen ja luottamuksen saattelemana nousin vuonna 2022 ensin henkilöstökoordinaattoriksi ja vuonna 2023 rekrytointikonsultiksi.”

Patrik Karinti, Biisonin rekrytointikonsultti

Työ muutosten perässä

Arvoihimme kuuluu vahvasti luottaminen työntekijöihimme ja läpinäkyvä tekeminen. Keskustelemme ja olemme tukena suurten muutosten äärellä.

Olen tehnyt pitkän uran Biisonilla rekrytointikonsulttina ja myyjänä. Viime vuonna elämä kuitenkin toi muutoksia ja muutimme perheemme kanssa takaisin kotiseudulleni. Biisonilla on ennestään käytössä laajat etätyömahdollisuudet ja esimerkiksi Pohjanmaalla töitä tehdään jo laajasti kotoa käsin. Muutto kauas toimipisteestä ja asiakkaista olisi tässä tilanteessa kuitenkin tuonut hieman haasteita jokapäiväiseen työhöni. Keskustelimme asiasta ja mietimme yhdessä mahdollisuuksia, ja kiitos tämän, meillä on nyt avattu täysin uusi toimipiste Ylivieskaan. Olen kiitollinen Biisonille tästä toimivien ratkaisujen löytämisestä, luottamuksesta, ja joustamisesta, mitä työntekijöiden eteen tehdään.”

Annika Myllykoski, Biisonin yhteyspäällikkö, Ylivieska

Kiinnostaisiko ura rekrytointikonsulttina? Katso avoimet työpaikkamme täältä ja hae mukaan!

Olemme täällä sinua varten