Haikon Kartano löysi Try & Hire-palvelusta apua työvoimapulaan

”Koronapandemiavuodet olivat haastavia majoitus- ja ravintola-alalle Suomessa, ja Hotelli Haikon Kartano & Spa ei ollut poikkeus. Kävimme läpi vaikeita aikoja, joiden aikana jouduimme tekemään vaikeita päätöksiä, kuten lomauttamaan henkilökuntaa, ulkoistamaan palveluja ja tekemään organisaatiouudistuksen, minkä seurauksena jouduimme myös irtisanomaan ylempää johtoa.

Tilanteen parantuessa tarve uudelle myynnin ammattilaiselle oli suuri, meidän oli sitouduttava takaisinottovelvoitteisiin ja muihin sopimuksiin, joten emme voineet palkata uutta työntekijää perinteisellä tavalla. Pitkän karenssiajan ja perinteisen ”headhuntingin” sijaan löysimme ratkaisun Biisonin Try & Hire -konseptista. Tämän avulla voimme rekrytoida uuden osaajan kuin oma työntekijämme, mutta heidän työpanoksensa ostettiin Biisonilta. Työvoimavuokraus on tavallista majoitus- ja ravintola-alalla, mutta meidän tapauksessamme tämä ”vuokrasuhde” kesti kokonaisen vuoden, jonka jälkeen myyntipäällikkömme siirtyi joustavasti omaksi työntekijäksemme.

Positiiviset kokemukset yhteistyöstä Biisonin kanssa tulivat mieleen kuluvan vuoden keväällä, kun tarvitsimme uuden talouspäällikön. Toimeksianto oli kiireellinen ja silti valintakriteerit olivat korkealla: tarvitsimme paitsi taloushallinnon rautaisen osaajan, myös laajaa ymmärtämystä alamme liiketoiminnasta. Koko valintaprosessi oli jälleen mutkaton, ja saatoimme luottaa Biisonille tekemämme briefingin toteuttamiseen sataprosenttisesti. Yhteistyömme Biisonin kanssa on ollut helppoa, vaikka antamamme toimeksiannot ovat olleet varsin visaisia, ja yhteyshenkilömme ovat oma-aloitteisuudellaan ja näkemyksellään ylittäneet odotuksemme.

Palvelulla on aina hintansa, mutta uskon selvinneemme kokonaistaloudellisemmin kuin yrittämällä itse yritys- ja erehdys-rekrytointia, kun kysymys on kuitenkin avainhenkilöistä. Työvoimapulasta on muodostunut matkailu- ja ravintola-alan toipumisen ja kasvun este. Alaltamme on siirtynyt pysyvästi muille toimialoille yli 10 000 henkilöä, eikä työvoimavajetta ei ole mahdollista korjata ilman uutta näkemystä ja uusia tapoja löytää henkilökuntaa. Voin siis lämpimästi suositella Biisonia rekrytoinnissa vaativiin matkailualan tehtäviin.

Juha Mähönen, Haikon Kartanon toimitusjohtaja

Tietoa Haikon Kartanosta

Haikon Kartano sijaitsee keskellä kaunista saaristomaisemaa ja 14 hehtaarin kartanopuistoa Porvoossa. Legendaarisen kartanon ja elämysten kylpylähotellin tiloissa järjestetään tilaisuuksia ammattitaidolla – turvallisesti ja väljästi.

Tietoa yhteistyöstä

  • Haikon Kartano on hyödyntänyt Biisonin Try & Hire -palvelua. Biisonin avulla Haikon Kartanolle rekrytoituivat myyntipäällikkö sekä talousjohtaja.
  • Palvelun avulla Haikon Kartano pystyi varmistumaan rekrytoivan työntekijän sopivuudesta yritykseen ja lopulta siirtämään työntekijän 12kk:n sopimuksen päätteeksi omille palkkalistoilleen.
  • Säästöjä ulkoistuksella on saatu ammattitaidon kautta, kun omaa aikaa ei tarvitse käyttää virherekrytoinnin kanssa painimiseen.

Olemme täällä sinua varten