Vältä virherekrytointi Try&Hire:n avulla

Virherekrytointi on ikävä ja kallis erhe yritykselle. Virherekrytointi kuormittaa sekä yrityksen resursseja ja aikaa, mutta aiheuttaa myös virheellisesti rekrytoidulle henkilölle ammatillisia haasteita usein pitkäksikin aikaa.

Virherekrytoinnin riskiä voi itse pienentää panostamalla joustavaan rekrytointiprosessiin sekä pysähtymällä miettimään haettavan työtehtävän todellisia ominaisuuksia. Aina tämäkään ei riitä.

Virherekrytoinnin pelko pitkittää rekrytointiprosessia

Virherekrytoinnin pelossa yritys usein pitkittää rekrytointiprosessiaan erilaisilla haastattelukierroksilla, työnäytteillä ja arvioilla. Siinä, missä yritys saa näistä keinoista varmuutta omaan rekrytointiinsa on todellisuus pöydän toisella puolella toinen. Mitä pidempään rekrytointiprosessi kestää tai mitä raskaammaksi se potentiaaliselle työnhakijalle käy, sitä herkemmin työnhakija on myös valmis perääntymään.

Jokaista työntekijää ja myös työnantajaa suojaa palkkauksen yhteydessä koeaika. Koeaika määrittyy työehtosopimuksen mukaan ja tänä aikana sopimuksen kummallakin osapuolella on mahdollisuus purkaa tehty sopimus. Koeaika on maksimissaan 6kk. 

Try&Hire tuo varmuutta rekrytointiin

Biisoni tarjoaa asiakkailleen Try&Hire -palvelua, jota voidaan käyttää joko määräaikaisen tai vakituisen tarpeen täyttämiseen. Mikäli työntekijä osoittautuu erinomaiseksi henkilöksi ja osaavaksi ammattilaiseksi, voi asiakas siirtää työntekijän omille kirjoilleen. Usein työntekijät saatavat työskennellä yli vuodenkin Biisonin työntekijöinä ennen kuin halu ja mahdollisuus asiakkaalle siirtymiseen tulee. Tällöin työntekijä on asiakkaalle hyvinkin tuttu ja osaa jo työnsä mainiosti. Riski palkkaamiselle onkin tällöin hyvin pieni.

On myös tilanteita, joissa asiakas kokee, ettei rekrytoitu työntekijä lopulta ole työtehtävään sopiva. Tällöin Biisoni siirtää työntekijän muihin tehtäviin ja tarjoaa asiakkaalle uutta sopivaa työntekijää tilalle.

Try&Hire on erinomainen palvelu, mikäli yrityksellä on headcount-rajoitteita tai asiakas haluaa siirtää työnantajavelvoitteet Biisonin hoidettavaksi. Try&Hire -malli palvelee erinomaisesti myös yrityksiä, joilla työn tarve on vaikeasti ennustettavissa.

Palvelusta hyötyä myös työnhakijoille

Try&Hire -palvelu on useimmiten käytössä eri rekrytoinneissa sekä juniori- että seniorityötehtävien työnhaussa. Yritysten omat rekrytointiprosessit voivat olla pitkään kestäviä tai yrityksellä voi olla paljon omia, sisäisiä hakijoita, joka voi tehdä prosessista epämieluisan ulkopuolisille hakijoille.

Biisonin Try&Hire -palvelussa prosessi on jouheva myös työnhakijaa ajatellen. Try&Hire avaa mahdollisuuden tutustua yritykseen Biisonin kautta, jolloin työntekijällä on mahdollista näyttää taitonsa ja sitä kautta työllistyä yritykseen sopimuskauden päätyttyä. Työntekijä pääsee kiinni erilaisiin tehtäviin ja kehittämään omaa ammattiosaamistaan ja testaamaan yrityksen viihtyvyyttä. Try&Hire -palvelun avulla työntekijä on osa työllistävän yrityksen työyhteisöä mutta samalla myös Biisonilaumaa, jolloin työntekijä ei jää yksin kinkkisemmässäkään tilanteessa.

Tarvitsetko apua rekrytointiin tai haluaisitko kuulla lisää palveluistamme? Jätä yhteystietosi, niin me palaamme asiaan!

Olemme täällä sinua varten