Rekrytointi on investointi – Miksi rekrytointi kannattaa ulkoistaa?

Rekrytointi on olennainen osa jokaisen organisaation menestystä. Oikeiden henkilöiden löytäminen voi kuitenkin olla haastavaa, sillä rekrytoinnin onnistuminen vaatii yrityksen avainhenkilöiltä aikaa, osaamista sekä oikeanlaiset työkalut. Rekrytointi on aina yritykselle investointi, joten epävarmassa tilanteessa on aika harkita rekrytoinnin ulkoistamista. Kerromme tässä blogissa esimerkkejä, jolloin rekrytoinnin ulkoistaminen voi olla yritykselle hyödyllinen vaihtoehto.

Rekrytointi kuormittaa eikä tuloksia tule

Yleisin syy rekrytoinnin ulkoistamiseen liittyy usein siihen, ettei yritys ole löytänyt itse sopivia hakijoita omia kanaviaan käyttäen. Rekrytoinnin ulkoistamisen yksi hyödyistä onkin se, että palveluntarjoajana käytössämme on laajemmat työkalut  sekä valmiit verkostot eri alojen osaajista, ja siten mahdollisuus tavoittaa laajasti hakijoita selkeämmillä kriteereillä. Ulkoistamalla rekrytoinnin organisaatio voi hyödyntää tätä asiantuntemustamme ja saada parhaat osaajat joukkoihinsa ilman, että sen tarvitsee käyttää omia resurssejaan rekrytointiin.

Rekrytointi syö organisaation resursseja

Rekrytoinnin ulkoistaminen säästää organisaatiolta paljon aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä. Kun Biisoni hoitaa rekrytointiprosessin, organisaatio voi keskittyä ydintoimintaansa ja siten säästää aikaa ja rahaa. Lisäksi rekrytoinnin ammattilaisemme suorittavat tehokkaan ja tarkan ehdokasvalinnan, mikä vähentää virheellisten rekrytointien riskiä. Virheelliset rekrytoinnit voivat olla erittäin kalliita organisaatiolle, sillä ne saattavat johtaa heikkoon suorituskykyyn, ylimääräiseen koulutustarpeeseen tai jopa henkilöstön vaihtuvuuteen. Biisonin kautta on saatavana lisäksi myös muita palveluita, kuten soveltuvuus- ja henkilöarviointeja, joiden avulla tuodaan lisää varmuutta rekrytointipäätökseen.

Rekrytointiin kaivataan joustavuutta tai rekrytoinnilla on kiire

Rekrytoinnin ulkoistaminen tarjoa nopean ja joustavan rekrytointiprosessin. Biisonin rekrytoinnin ammattilaiset ovat tottuneet käsittelemään useita rekrytointeja samanaikaisesti, joten omaamme tehokkaat työkalut ja prosessit ehdokkaiden arviointiin ja haastatteluun. Rekrytoijamme pystyvät nopeasti tunnistamaan tehtävään potentiaalisimmat ehdokkaat ja pitämään rekrytointiprosessin etenemisen jouhevana. Tällainen nopeus ja joustavuus ovat erityisen tärkeitä silloin, kun yrityksellä on kiire täyttää avoin työpaikka tai kun organisaatio kasvaa nopeasti. 

Lisäksi rekrytoinnin ulkoistaminen tuo mukanaan objektiivisuutta ja ulkopuolista näkökulmaa. Kun organisaatio hoitaa rekrytoinnin itse, saattaa olla vaikea välttää subjektiivisuutta ja omia ennakkokäsityksiä ehdokkaiden arvioinnissa. Ulkopuolinen rekrytoinnin asiantuntija tuo objektiivisen näkökulman arviointiin ja auttaa organisaatiota tekemään tasapuolisia päätöksiä. Tämä johtaa parempiin rekrytointeihin ja monimuotoisempaan työvoimaan.

Onko yrityksesi rekrytoimassa tai pohditko rekrytoinnin ulkoistamista? Me autamme sinua löytämään yrityksellesi parhaat työntekijät. Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinut alkuun!

Olemme täällä sinua varten