Mitä on vuokratyö ja kenelle se sopii?

Henkilöstövuokraus eli kavereiden kesken vuokratyö, on sopimusmalli, jossa asiakasyritys vuokraa henkilöstövuokrausyritykseltä työntekijöitä työtarpeen täyttämiseen. Vuokratyötä käytetään yleensä joko tilapäisen työtarpeen täyttämiseen tai haastavaan tilanteeseen (esimerkiksi haastavaan markkinatilanteeseen) reagoimiseen. Usein vuokratyömalli toimii myös asiakasyrityksen rekrytointikanavana, jolloin jo lähtökohtaisesti vuokratyön avulla halutaan ajaa työntekijä sisään yritykseen.

Me Biisonilla olemme henkilöstöpalveluyrityksenä auttamassa asiakkaitamme mm. näissä tilapäisissä tai haastavissa tilanteissa. Vuokratyö tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia, joten tässä artikkelissa haluamme paneutua asiaan: kenelle vuokratyö sopii ja milloin?

Kenelle vuokratyö sopii?

Lyhyesti: vuokratyö sopii kenelle tahansa ikään tai ammattiin katsomatta. 

Vuokratyö tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia ja sitä sovelletaan usealla eri alalla. Vuokratyön avulla työllistytään pääsääntöisesti lyhyempiin työsuhteisiin, mutta käytämme sitä nykyään toki myös vakituisen työn muotona. Tämän myötä vuokratyö tarjoaa yhä enemmän mahdollisuuksia.

Vuokratyö avaa paljon ovia erilaisiin yrityksiin. Vuokratyön avulla on mahdollista työllistyä yritykseen, johon se ei olisi ilman vuokratyötä ehkä mahdollista. Vuokratyön avulla sinun on mahdollista kokeilla erilaisia työtehtäviä oman kiinnostuksen mukaisesti. Sinulla on myös mahdollisuus työllistyä yritykseen vuokratyösuhteen päätyttyä, jolloin vuokratyö voi avata ovia uralla etenemiseen nopeammin, kuin tavallisen työnhaun kautta.

Millaisiin elämäntilanteisiin vuokratyö sopii?

Vuokratyön pituus voi vaihdella muutamista viikoista toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. 

1. Lyhyet, muutaman viikon tai muutamien kuukausien työsuhteet sopivat hyvin esimerkiksi opiskelijalle ennen koulun alkua tai valmistumista, kesätyöksi tai armeijaan lähtevälle sekä armeijasta palaavalle. Määräaikainen työ opintojen välissä tai niiden ohella auttaa kasvattamaan osaamista, hahmottamaan omia mielenkiinnonkohteita sekä tietysti keräämään mukavaa taskurahaa.

2. Pidempi, esimerkiksi usean kuukauden tai vuoden kestävä määräaikaisuus sopii hyvin elämäntilanteisiin, joissa haluaa kokeilla jotain uutta. Pidemmät työsuhteet vuokratyön kautta antavat hyvän pohjan tehtävään tarvittavasta työkokemuksesta ja mahdollisuuden tutustua syvällisemmin yritykseen, ja siten esimerkiksi työllistyä sinne vakituisesti myöhemmin. Vuokratöitä voi tehdä myös osa-aikaisena useampaa työtäsamanaikaisesti tai vaihdella työtehtävien välillä, jolloin elämään voi saada mielenkiintoa, jota ei vakituisessa työssä saisi.

3. Vakituinen työsuhde henkilöstövuokrauksen kautta on yhtä pätevä sopimus siinä kuin missä tahansa muussakin. Vuokratyöntekijänä olet oikeutettu ansaitsemaan ja pitämään lomia, työterveyteen sekä Biisonilla kerättäviin bonuksiin. Vuokratyöntekijänä saat Biisonilta lisäksi yhteyshenkilön työsuhteen hoitoa varten. Voit yhteyshenkilön kautta käsitellä myös mm. kinkkisiä tilanteita ja siten saada ulkopuolista tukea työn sujumiseen.

Haluaisitko kuulla onnistumisia vuokratyöhön liittyen? Lue täältä Idan uratarina vuokratyöstä, joka mahdollisti unelmatyön markkinoinnin parissa.

Vuokratyö mahdollisti urakehityksen myös Oskarille logistiikka-alan parissa.

Olemme täällä sinua varten