Kuinka ansaita organisaation luottamus poikkeusaikana?

Monin tavoin poikkeava ja haastava vuosi alkaa kääntyä loppusuoralle ja fiilis on ennen kaikkea toiveikas. Jakavatko ihmiset meillä kuitenkaan tätä tunnetta? Halusimme varmistua tästä ja kysyimme asiasta hallinnon henkilöstöltä.

Kysyimme anonyymin kyselyn merkeissä porukalta tuntoja ja mitä mieltä he ovat johdosta? On paljon jännittävämpää laittaa itsensä tulilinjalle kipeitä päätöksiä ja sopeuttamistoimenpiteitä vaatineen kevään ja kesän jälkeen, kun tasaisessa noususuhdanteessa. Johtoryhmä ei saanut vastata, jotta tulokset eivät vääristy. (kuvassa johtamista käsittelevä sivu kyselystä, asteikko 1-6)

Saaimme hyvät arvosanat. Oliko vaikeaa?

Oli ja ei.

Vaikeita päätöksiä on aina vaikea tehdä mutta niitä pitää pystyä tekemään. Jos kunnioittaa tiimiä ja pitää ihmisiä fiksuina, niin tajuaa ottaa myös johtajana osumaa. Muuten tarina yhtenäisestä kulttuurista haasteiden keskellä ei lennä.

Kun ilmoitettiin max. 90 päivän lomautuksista keväällä, niin ilmoitettiin samalla, että yrityksen johto ottaa maksimilomautuksen ja toimarina minä sitä vastaavan palkanalennuksen. Sovittiin samalla joryn kanssa, että ei jäädä kotiin ihmettelemään vaan painetaan hommia täysillä, jos ei muuta kortistosta tarjota. Taloudellinen menetys harmittaa aina, mutta päätös oli loppujen lopuksi helppo.

Mitä muuta saatiin tällä aikaan, kuin nätit kyselykäppyrät?

Sitoutunut porukka joka taistelee läpi haastavan markkinan ja heinäkuussa menimme liikevaihdossa ohi viime vuodesta. Olemme selkeästi vahvempia, kun aikaa ennen koronaa ja käännämme tämän kaiken voitoksi.

Tässä vielä tiivistettynä toimenpiteet ja tulokset:

  1. Avoin kommunikaatio liiketoiminnan hyvistä ja huonoista asioista. (totuus voi sattua, mutta peittely sattuu enemmän)
  2. Johdon pitää ottaa taloudellista osumaa siinä missä muidenkin. Ole valmis tekemään töitä lomautettuna. (muuten tarina yhtenäisestä kulttuurista ja edestä johtamisesta ei ole uskottava)
  3. Luo turvallinen työympäristö ihmisille (käytä faktoihin ja tilastoihin pohjautuvaa tietoa koronaviestinnässä ja perustele päätökset)
  4. Kohtele ihmisiä fiksusti joka tilanteessa (älä aliarvioi heidän älykkyyttään)

Mitä tuloksia saatiin?

  1. Entistä sitoutuneempi organisaatio, joka on valmis menemään, vaikka läpi seinien yhteisten tavoitteiden eteen
  2. Taloudellista menestystä. Meillä mentiin ohi 2019 liikevaihdossa heinäkuussa ja tahti kiihtyy

Kiitos teille kaikille jotka olette mukana tässä matkassa!

Kysely tehtiin yhteistyössä Tutkimusvoiman kanssa.

Olemme täällä sinua varten