Biisonin muutosturvapalvelut tarjoavat inhimillistä tukea työelämän muutostilanteissa

Me Biisonilla reagoimme asiakkaidemme tarpeeseen ja toimme markkinoille muutosturvapalvelut tarjotaksemme irtisanottaville työntekijöille sekä muutostilanteisiin joutuneille yrityksille inhimillistä tukea muutoksen keskelle. Epävakaan markkinan aiheuttama epävarmuus heijastuu yritysten kykyyn rekrytoida ja on kääntynyt jopa suurentuneeseen määrään käytäviä muutosturvaneuvotteluja, joissa uhan alla on irtisanottavaa henkilökuntaa.

Biisonin Pohjanmaan aluepäällikkö Matleena Murto kertoo, että Biisonin muutosturvapalveluihin kuuluvat työnantajien lakisääteisiin velvoitteisiin kuuluva työllistymistä edistävä koulutus sekä erilaiset palvelut yrityksille muutosneuvotteluihin. Palveluiden tarkoitus on auttaa yrityksiä varmistamaan lainsäädännön tuomat velvoitteensa irtisanomistilanteissa sekä tarjota irtisanottaville työntekijöille konkreettista tukea uratavoitteisiin pohjautuvan valmennuksen sekä henkilökohtaisen tuen avulla.

– Muutosturvakoulutus on osa lakiin perustuvaa turvaa työntekijöille irtisanomistilanteissa. Yli 30 henkilöä työllistävien organisaatioiden on tarjottava työllistymistä edistävää koulutusta tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanottaville työntekijöille, mikäli työsuhde työnantajaan on kestänyt vähintään 5 vuotta. Tämä tulee valitettavasti usein yllätyksenä työnantajille, jolloin lain laiminlyömisestä voi seurata isompia kuluja kuin muutosturva alkujaan olisi, Murto kertoo.

Mielenrauhaa muutosturvapalvelun avulla

Biisonin muutosturvakoulutus tähtää irtisanottavien työntekijöiden ihmisläheiseen kohtaamiseen sekä kunkin työntekijän yksilöllisiin tuen tarpeisiin. Koulutus on työntekijälle täysin vapaaehtoinen ja maksuton. Tavoitteiden saavuttamisen tueksi työntekijä saa koulutuksessa mm. henkilökohtaisen valmentajan ja rajoittamattoman tuen puhelimitse ja sähköpostitse koko koulutusjakson ajan.

– Koulutuksen suunnittelu tehdään yhdessä työntekijän kanssa henkilökohtaisten uratavoitteiden pohjalta. Koulutus voi sisältää esimerkiksi vapaasti valittavia yksilö- ja ryhmätapaamisia, vuorovaikutusvalmennusta sekä tiimityötaitojen kehittämistä. Koulutuksen tavoitteet vaihtelevat työntekijän tilanteen mukaan ja koulutus voi sisältää esimerkiksi työnhakutaitojen kehittämistä tai urasuunnitteluun liittyvää valmennusta. Parasta on se, että me Biisonilla pystymme verkostojemme ja kokemuksemme avulla tarjoamaan alueellista tukea ja mahdollisesti suoraan jo uuden työpaikan, jolloin sekä yritys että työntekijä saavat koulutuksesta parhaan mahdollisen hyödyn, Murto kertoo.

Muutosturvapalveluidensa kautta Biisoni on sitoutunut tarjoamaan kokonaisvaltaista tukea työelämän muutostilanteissa ja auttamaan työntekijöitä löytämään uusia mahdollisuuksia urallaan. 

– Yrityksen näkökulmasta ulkoistettu palvelu tarjoaa mielenrauhaa, kun voi luottaa siihen, että asia on lain puitteissa hyvässä hoidossa. Lisäksi työntekijästä huolehtiminen ja lisäarvon tuottaminen oikeasti hyödyllisen koulutuksen avulla kulkee pitkälti DNA: ssamme, Murto lisää.

Puhaltaako kesätuulet kylmempänä kuin alkujaan kuvittelit? Ethän murehdi koko kesää, anna meidän auttaa sinua muutostarpeiden keskellä.

Olemme täällä sinua varten