Linkkariprofiili kuntoon – näin tulet löydetyksi

LinkedIn on työnhakijalle ykköspaikka löytää oman alan työpaikkoja. Töitä voi hakea kätevästi suoraan LinkedInin oman työkalun kautta tai löytää mielenkiintoisia tehtäviä eri yritysten julkaisemana. Tiesitkö, että LinkedIn toimii myös toisinpäin? Me täällä Biisonilla käytämme LinkedIniä rekrytoijan työkaluna siten, että etsimme ja kontaktoimme sieltä suoraan potentiaalisia työnhakijoita. Syötämme ammattilaistyökaluumme haluamamme hakukriteerit, jonka jälkeen LinkedIn tarjoaa meille kriteereihimme sopivia profiileja. Käymme päivittäin läpi useita kymmeniä LinkedIn-profiileja ja olemme havainneet minkälaiset profiilit erottuvat massasta. Olemme koonneet alle muutamia vinkkejä LinkedIn-profiilin päivittämiseen, mikäli haluat helpottaa työnhakuasi ja tulla myös rekrytoijan löydettäväksi. Näin tulet löydetyksi!

Mikä ihmeen LinkedIn?

LinkedIn on työnhakijalle kuin sähköinen CV, mutta myös loistava alusta verkostoitua sinua kiinnostavien yritysten ja ihmisten kanssa. LinkedIniin saat kätevästi lisättyä sekä työhistoriasi ja koulutuksesi. Lisäksi erilaisten postausten ja lisätietojen avulla voit kertoa tarkemmin osaamisestasi ja itsestäsi. LinkedInin kautta voit hakea työtä lähettämällä työnantajalle pelkästään LinkedIn-profiilisi. Tällöin erillistä CV:tä ei edes tarvita. Hyvin täytetystä profiilista saa nopealla katsauksella perustiedot, joiden pohjalta voidaan sekä karsia että lähestyä hakijoita.

Mikäli LinkedIn, tuttavallisemmin linkkari, on sinulle jo entuudestaan tuttu, mutta se ei ole vielä aktiivisessa käytössä, ota tästä vinkit talteen ja päivitä profiilisi siten, että rekrytoijat saavat LinkedIn-profiilistasi kaiken mahdollisen irti.

Tee alkuun ihan perusasiat

Mikäli LinkedIn on sinulle ihan uusi tuttavuus tai alla ei ole muuta kuin luotu profiili, aloita ihan perusteista. Aseta profiiliisi kuva, jossa kasvosi näkyvät selkeästi ja tunnistettavasti. Voit hyödyntää kuvaa erottautumiseen, mutta kiinnitä kuitenkin huomiota kuvan laatuun ja sopivuuteen ammattikontekstissa. Personoi profiilisi URL-osoite ja muuta profiilisi kansikuva. Profiilisi URL-osoitteesta kannattaa siivota pois Linkkarin ehdottamat numerorimpsut ja korjata se muotoon ”linkedin.com/in/ben-biisonilainen”.

Kiteytä headline

Kirjoita profiiliisi 100 merkin headline eli otsikko, jolla voit herättää mielenkiinnon klikata sisälle profiiliisi. Tämä on yksi profiilisi tärkeimmistä osista, sillä kuvasi ja nimesi lisäksi se on profiilisi ainoa osa, joka näkyy muille LinkedInin uutisvirrassa. Headlineen kannattaa kiteyttää muutamalla sanalla esimerkiksi osaamisestasi, nykyisestä työtilanteestasi tai siitä millaista työtä etsit. Esimerkiksi:”Asiakaspalvelua rautaisella osaamisella – Asiakaspalvelija Yrityksessä X”

Lisää koulutuksesi ja työkokemuksesi

Kuten CV:ssäkin, myös LinkedInissä on mahdollisuus kertoa työkokemuksestasi ja hankitusta osaamisestasi. Listaa siis profiiliisi työnhaun kannalta oleelliset koulutukset ja kurssit sekä työkokemuksesi. Kiinnitä erityishuomiota titteleiden oikeinkirjoitukseen, sillä ne ovat rekrytoijalle yksi tärkeimmistä tavoista löytää sinut!Vinkki: Kuvaile työtehtävääsi muutenkin kuin vain tittelillä. Kerro jokaisen työkokemuksen alle, mitä työ piti konkreettisesti sisällään, vastuualueitasi, saavutuksiasi ja käyttämiäsi työkaluja. Tämä avaa rekrytoijalle enemmän sitä, mitä oikeasti osaat!

About-kohdan hiominen

About-kohta on hissipuheesi. Se on profiilissasi se osa, jossa sinulla on tilaa kertoa omin sanoin osaamisestasi ja persoonastasi. Kerro millainen olet, mitä osaat ja miten se hyödyttää työnantajaasi. Kerro tavoitteistasi ja vahvuuksistasi. Kannattaa sisällyttää hissipuheeseesi kuvaavia ja relevantteja avainsanoja, sillä ne auttavat rekrytoijia löytämään profiilisi helpommin. Näitä avainsanoja voit toistaa useammassa eri paikassa profiilissasi, jolloin ne osuvat varmasti profiiliasi silmäilevän rekrytoijan tutkaan.Voit ottaa mallia oman about-osiosi hiomiseen täältä.

Lisää yhteystietosi

Päivitä ajantasaiset yhteystietosi contact info -osioon. Suosittelemme lisäämään yhteystietosi lisäksi about-osion loppuun, jotta ne ovat helposti löydettävissä. Voit lisäksi linkittää oman verkkosivustosi, portfoliosi tai muita työnäytteitä, joista rekrytoijan on helpompi hahmottaa osaamistasi.

Kielivalinta

LinkedInin käyttöliittymä toimii englanniksi eikä vielä tänä päivänä tue suomenkielistä tekstiä. Suosittelemme, että täytät profiilisi sillä kielellä, joka on sinun ja työn kannalta oleellisempi. Pidä kuitenkin mielessä, että hakusanat toimivat yleensä englanniksi paremmin, joten jos teet profiilisi suomeksi, lisää esimerkiksi about-osioon lyhyt selostus tai listaus osaamisestasi myös englanniksi.

Pyydä suosituksia ja lisää taitojasi näkyviin

Lisää profiiliisi muutama olennainen taito (eng. skills) ja pyydä verkostoasi kirjoittamaan suosituksia profiiliisi. Verkostosi voi myös käydä tykkäämässä listaamistasi taidoista – tämä kertoo rekrytoijalle, että olet todella oman alasi ammattilainen! Skills-osioon kannattaa geneeristen taitojen sijaan listata konkreettisia työkaluja, teknologioita, jotka kertovat osaamisestasi ja erikoistumisestasi. Pihistä listassasi siis wordeista ja teamworkeista ja panosta niiden sijaan konkreettisiin taitoihin kuten SolidWorks, C#, sisäinen laskenta, lujuusoppi jne.

Kun profiili on kunnossa, voit aloittaa verkostoitumisen. Kirjoita, kommentoi ja tykkäile muiden henkilöiden postauksista, niin saat myös näkyvyyttä. Uskaltaisitko tehdä työnhausta julkista? Kerro avoimesti, mikäli etsit aktiivisesti uutta työpaikkaa, niin myös verkostosi osaa auttaa sinua eteenpäin! Erilaiset työnhakupostaukset ovat lähteneet LinkedInissä viraaleiksi ja poikineet aloittajille useita työtarjouksia.

Voit myös verkostoitua kanssamme täällä, niin lähetämme sinulle sähköpostiin sinua kiinnostavat uudet työpaikat. 

Tsemppiä työnhakuun!

Olemme täällä sinua varten